• Lorem ipsum

IKEA Faktum keukenrenovatie

7 Jan 2023
door Ewelina Leszkiewicz

Hoe ga jij jouw IKEA-keukendeuren vervangen?

Ben je net lekker bezig in de keuken, vliegt er ineens iets uit je handen. Bam! Gat in de deur... Of het hele keukendeurtje ligt los van de ombouw. Scharnieren gebroken. En dan? Als IKEA Faktum keukenbezitter heb je dan een serieus probleem. Of niet? IKEA stopte in Nederland in 2014 met de verkoop van Faktum keukens. Maar nieuwe onderdelen kun je nog steeds kopen. Al is het dan niet bij IKEA zelf. Die doen alleen nog maar aan Metod keukens. En jij? Jij moet voor Faktum keukenonderdelen gewoon bij Home48 zijn.

IKEA Faktum fronten vervangen

IKEA Faktum fronten bestellen via de Zweedse keukengigant zelf is helaas niet meer mogelijk. De voorraad is op. IKEA stapte in 2013 stapsgewijs over op het model Metod. Die keukens zijn uiteraard net zo mooi als jouw eigen vertrouwde Faktum keuken. Maar de maten van de kastjes, plinten en laden zijn totaal anders. Daar sta je dan, met je kapotte keukendeurtje van 70 cm hoog. Geen nieuw keukenfront bij IKEA dat nog past. En de verkopers kunnen je ook niet verder helpen.

Terwijl je dat nu juist zo fijn vond aan je IKEA-keuken: alles eenvoudig aanpasbaar. En nu? “Het beste kunt u een hele nieuwe keuken kopen. Anders blijft u met het probleem van onverkrijgbare onderdelen zitten.” Dat zeggen ze bij IKEA tegen je. Maar jij bent slimmer dan IKEA. Jij zoekt zelf naar veel betere oplossingen! 

IKEA-keukendeuren vervangen: waarom zijn er verschillen in maatvoering?

De maten van het nieuwe model Metod keukens zijn heel variabel. En de keuze is reuze. IKEA heeft een stap voorwaarts gezet met meer variatiemogelijkheden. Ben je toe aan een hele nieuwe keuken? Dan is de Metod keuken zeker een aanwinst. Maar ja, jij hebt nog het oude model. En dat kan met nieuwe Faktum deurtjes en onderdelen nog jaren mee. 

Tenminste: zolang je ergens die standaard Faktum maten van 70, 80 of 92 cm kunt blijven bestellen. Zelfs de maten van die handige lades zijn veranderd. Waar jouw Faktum lades standaard 13, 18, 26 of 31 cm hoog waren. Daar liggen de nieuwe IKEA-lades ineens alleen in 10, 20 en 40 cm hoogte in de schappen.

IKEA Faktum frontjes in alle kleuren en maten

Wil jij je Faktum IKEA-keukendeuren vervangen? En ze voorzien van nieuwe onderdelen? Je huis verrijken met een hele nieuwe look? Ga dan langs bij Home48 en kies exact die look voor je keuken die jij zelf het mooist vindt! Bij Home48 ben je aan het juiste adres voor IKEA:

En dat dan in keramiek, multiplex, spaanplaat, MDF of aluminium. In bijna elke kleur en afwerking die je maar kunt denken.

Laat je Faktum frontjes comfortabel tot in de keuken bezorgen via Home48. Welke kleur of soort materiaal je ook zoekt, hier vind je het. Online bestellen van je IKEA-keukenonderdelen gaat via Home48 snel en makkelijk. En je krijgt er nog een vakkundig keukenadvies bij ook.